Бивш премиер и бивш генерал от командването на НАТО се състезават за нов лидерски

...
Бивш премиер и бивш генерал от командването на НАТО се състезават за нов лидерски
Коментари Харесай

Генерал от резерва и бивш премиер в битка за президентския пост в Чехия

Бивш министър председател и някогашен военачалник от командването на НАТО се състезават за нов лидерски пост - този на президент на Чехия.

Aндрей Бабиш и Петър Павел доближиха до балотажа за държавен глава по-рано през месеца при изборна интензивност над 68 на 100.

Гласуването на втория тур продължава два дни. Двамата претенденти към този момент дадоха своя избор.

 
Споразумяхме се с министър-председателя, че не желаеме обществото да е толкоз разграничено, както всекидневно е след президентските избори. Че желаеме да създадем нещо дружно, с цел да завърши враждебността сред хората. Готов съм на това, в случай че печеля.
Андрей Бабиш, претендент за президент на Чехия
Искам да работя с възпитание и достолепие. По метод, по който няма да опетня поста. Бих комуникирал освен с обществото, само че и с медиите. Бих комуникирал в действителността такава, каквато е, вместо през розови очила. И най-много - бих се фокусирал върху решения, които са положителни за цялата страна, освен за самия президент.
Петър Павел, претендент за президент на Чехия

Чешкият министър председател Петър Фиала и част от претендентите, които отпаднаха от президентската конкуренция, оповестиха, че поддържат Павел. Милиардерът Бабиш, който оглавява най-голямата опозиционна партия в Чехия, показва себе си като бранител на по-бедните в страната.

Победителят ще заеме мястото на Милош Земан, който по конституция няма право на трети мандат. Държавният глава напуща поста през месец март.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР